Vastaanotto

"Tiedän kyllä, miten pitäisi toimia, mutta..." Tämä on lause, jota olen kuullut usein painonhallinta-asiakkaitteni suusta. Lauseeseen tiivistyy hyvin se, miten monimutkainen kokonaisuus painonhallinta on. Tiedon määrä on harvoin ongelma, vaan haasteena on se, miten muutoksia saa sovellettua omaan arkeen.

Ylipainon taustalla on yleensä vaikeitakin ajatuksia ja tunteita, joista tietoiseksi tuleminen ja uudelleen jäsentäminen mahdollistaa uusien toimintatapojen vakiinnuttamisen.

Ylipainon taustalla on yleensä vaikeitakin ajatuksia ja tunteita, joista tietoiseksi tuleminen ja uudelleen jäsentäminen mahdollistaa uusien toimintatapojen vakiinnuttamisen.

Esimerkiksi mielen hyvinvointiin liittyvät haasteet (esim. stressi, uupumus, masennus, unettomuus) ja syömiskäyttäytymisen ongelmat (esim. tunnesyöminen, ahminta- tai muu syömishäiriöoireilu) ovat tilanteita, joissa psykologi on hyvä ottaa painonhallinnan tueksi. Tuen mielelläni myös, jos mietit painonmuutokseen liittyvää kehonkuvan tai identiteetin muutosta.

Olen painonhallintaan erikoistunut psykologi. Urallani olen työskennellyt painonhallinta- ja työterveysasiakkaiden parissa, kerryttäen laaja-alaista ymmärrystä siihen, millaisia tekijöitä painonhallinnan taustalla voi piillä.

Työtä teen lyhytterapeuttisella työotteella, eri menetelmiä asiakkaan tarpeisiin yhdistäen (hyväksymis- ja omistautumisterapia, funktionaalinen käyttäytymisanalyysi, mindfulness, kognitiivisanalyyttinen terapia...). Toiselta koulutukseltani olen laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri, joten ymmärrän myös ravitsemuksen merkityksen painonhallinnassa.

Vastaanotolla lähdemme asiakkaan kanssa yhdessä jäsentämään tilannetta ja miettimään siihen vaikuttavia tekijöitä. Työskentely etenee aina asiakkaan ehdoilla. Minä toimin peilinä, jäsentäjänä ja oppaana kohti niitä tavoitteita, jotka asiakas kokee itselleen tärkeiksi. Usein keskustelusta kumpuaa oivalluksia, jotka mahdollistavat muutoksen viemisen arkeen ja mahdollistavat pysyvän muutokset.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni, joko paikan päällä tai etänä!

Huom! Äitiysvapaalla 2.5.2022 alkaen.


Eiran lääkäriasema

Laivurinkatu 29, Helsinki

ajanvarausnumero: 09 1620 570

Kysy lisää

Jätä minulle viesti, mikäli jokin jäi mietityttämään. Autan sinua mielelläni eteenpäin!